HALLO! IK BEN NANCY VAN HEURCK

MIJN VERHAAL >

MISSIE EN VISIE >

PAARDEN >

mijn verhaal

Met een diploma talen op zak trok ik in 2004 de wijde bedrijfswereld in.
Mijn diepe interesse in mensen , dreef me al snel in de richting van Human Resources.
Ik deed ervaring op binnen verschillende HR afdelingen van grotere en kleinere spelers voornamelijk in de technologische en digitale sector. Een boeiende sector die snel evolueert en vele veranderingen met zich meebrengt.

In 2011 kreeg ik via mijn toenmalige werkgever de kans om mijn echte talenten te (her)ontdekken via een persoonlijk groeitraject.
Nieuwsgierig als ik altijd was, liet ik deze kans niet onbenut.
Verwonderd was ik wel om te ontdekken hoe weinig ik nog zelf aan het stuur stond van mijn eigen loopbaan. En hoezeer ik geleefd werd door de hectiek van alledag en mijn eigen vastgeroeste overtuigingen en patronen.

Het coachingtraject bracht me dichter bij mezelf en zorgde ervoor dat ik een authentieker pad ging bewandelen dat me meer voldoening, zingeving en balans bracht.
Ik vond de moed om minder evidente keuzes te maken. In plaats van hiërarchisch door te groeien, koos ik ervoor me verder te verdiepen in mensen en me te ontwikkelen tot loopbaan- en persoonlijk ontwikkelingscoach.

Ik leerde luisteren naar mijn lichaam en voorkwam zo een burn-out. Ik heb me gedurende langere tijd minder energiek gevoeld, maar stap voor stap leerde ik mezelf beter kennen en vandaaruit mee het verschil te maken.
Ik ben mijn toenmalige werkgever nog steeds dankbaar voor dit cadeau. Misschien wel het mooiste cadeau van mijn leven. 

Coaching is een vak. De voorbije 10 jaar volgde ik jaarlijks opleidingen en workshops. En ook nu blijf ik me verder bijscholen binnen dit vakgebied.

Ik ben erkend KernTalenten analist, inspirerend coach en hartcoherentie-coach .
Daarnaast blijf ik me vervolmaken in “The Art of Horsmanship” , de kunst van het natuurlijk leiden van paarden. Zoals elke levenskunst, is deze opleiding nooit af. Ondertussen kan ik hierin toch ook weer 8 jaar ervaring in voorleggen.

In 2016 heb ik mijn eigen praktijk “ Working Skills” opgestart.

Wie ben jij en wat is jouw unieke meerwaarde waarmee jij het verschil wil maken? Wil je dit (her)ontdekken voor jezelf , aarzel dan niet langer. Je bent welkom!

missie & visie

Binnen onze huidige werkcultuur is het belangrijk geworden dat mensen zichzelf kunnen sturen en vandaaruit ook kunnen verbinden, communiceren en samenwerken met elkaar

Het vraagt om een nieuwe mindset en tal van nieuwe vaardigheden:

  • Weten wie je bent, wat je sterktes zijn en je unieke meerwaarde.
  • De lead nemen vanuit je eigen rol en anderen inspireren.
  • Jezelf richting geven en verbinden met anderen.
  • Een lerende mindset ontwikkelen. 
  • Grenzen aangeven en durven vertragen wanneer dat nodig is.
  • Leren omgaan met verandering, onzekerheid en stress.
  • Je flexibel aanpassen aan nieuwe omstandigheden.
  • Creatief en oplossingsgericht denken.
  • Verbindend communiceren en samenwerken.
  • Bewuste keuzes maken voor een duurzame loopbaan.

Het is op dit leer- en transformatieproces dat ik mensen ondersteun en uitdaag.

Ik hou ervan om mensen opnieuw te laten geloven in zichzelf. Hen te helpen hun eigen weg te vinden en vandaaruit te verbinden met elkaar.

Omdat de impact van deze verandering overal voelbaar is, richt ik me niet tot een bepaalde sector of rol. Maar tot iedereen die vanuit zijn unieke meerwaarde mee het verschil wil kunnen maken.

Leiders van morgen. Dus ook tot jou!

de paarden

Geen ik- maar een wij-verhaal. Zonder mijn paarden, zou ik vandaag niet staan waar ik sta.

April 2021
Reizen in het onbekende

 

Omwille van de digitalisering en huidige situatie rond COVID-19 nemen veranderingen en onzekerheden nog verder toe.

Vroeger was onze wereld en werkcultuur veel voorspelbaarder. Vandaag leren we reizen in het onbekende.

Om ons verhaal helemaal af te maken, kon een woonwagen daarom niet ontbreken.
Een coachruimte dicht bij de natuur en de paarden. 

“Not all who wonder are lost”
J.R.R. Tolkien

Zomer 2019
Nemo

Zoals Nemo is er geen tweede, laat dat duidelijk zijn. Hij is een oerpaard met een sterk en stoer uiterlijk. Mensen houden van hem en hij houdt van mensen. Maar opgelet, hij vraagt van jou dat je zeer duidelijk bent in je leiderschap. Hij voelt je kleinste (on)bewuste aarzeling en heeft duidelijke grenzen nodig. Zet je het juiste leiderschap in, dan is hij je grootste vriend!

Zoals president Thomas Jefferson ooit uitsprak “On matters of style, swim with the current. On matters of principle, stand like a rock”.

Enkel voor straffe leiders!

Zomer 2017
Dhaantje

In 2017 verhuisden we naar een eigen locatie. Dhaantje werd weidemaatje voor Ike. Een lieve pony die in de manege onhandelbaar bleek, vond hier zijn nieuwe thuis. Dhaantje is een zeer wijze, maar soms ook onzekere pony. Van zijn leider vraagt hij een zeer fijngevoelige afstemming in combinatie met toch voldoende duidelijkheid. Hij is een echte pedagoog die van zijn leider veel subtiliteit vraagt.

Zomer 2015
Ike

Mijn eerste paard, Ike, kwam op een onverwacht moment in mijn leven. Ik heb lang getwijfeld of ik hem wel zou kopen omdat het leven in combinatie met 2 jonge kinderen en een drukke job best al wel een uitdaging waren. Dankzij het coachingtraject dat ik gevolgd had, had ik net meer balans en ruimte voor mezelf teruggevonden. Ik kon er toch onmogelijk een paard bij nemen? Wat zou de financiële impact zijn op ons gezin en wat met de levenslange verantwoordelijkheid voor een avonturier zoals ik? Toch vond ik de moed om mijn hart te volgen ondanks de vele beperkende overtuigingen. De hartsverbinding die ik voelde met Ike was en is nog steeds groot. En hoewel ons pad niet van een leien dakje loopt, heb ik er nog geen seconde spijt van gehad.

Ike is net zoals ik gevoelig. Hij houdt van spelen, niet van routine. Van zijn leider vraagt hij echt contact en een sterke aanwezigheid in het hier en nu. 

Hoewel ik hem kocht met het idee om in de bossen te gaan crossen, zijn we daar na al deze jaren nog niet aan toe. Maar een grootse leermeester is hij ongetwijfeld. Hij brengt ons van de oppervlakte naar de diepte.

Kerst 2010
Artikel Equicoaching

 

Het begon allemaal met het lezen van een artikel over equicoaching in één van de boekjes op kerstavond bij mijn ouders thuis. Mijn hart ging plots erg tekeer. Ik had de liefde voor paarden weggeduwd om te conformeren aan een leven volgens de verwachtingen van buitenaf. Via Equicoach Cathy Mostmans kwam ik bij mijn toenmalige werkgever – de Cronos Groep -  terecht. Daar kwam ik in contact met personal coach Elke Weemaes. Gewoon omdat ik nieuwsgierig was naar mijn MBTI profiel (persoonlijkheidstest). Van het ene gesprek kwam het andere gesprek. Ik verwierf inzicht in mijn gedrag, emoties, overtuigingen en patronen. Ik kwam steeds meer aan het stuur te staan van mijn eigen loopbaan en maakte bewustere keuzes voor mijn toekomst. Ik nam mijn oude hobby terug op en zette mijn eerste stappen in The Art Of Horsemanship.

Jaren 1979 - 1991
Het grootste paard

 

Als klein meisje was ik verzot op paarden. Toch verdwenen ze nadien meer dan 20 jaar uit mijn leven!